Paketa më e madhe e solidaritetit në 25 vite

Postuar më: 14 Dhjetor 2016
Për pensionistët, qeveria do të vërë në dispozicion fondin më të madh në këto 25 vjet në vigjilje të festave, duke i dhënë çdo njërit dhe çdo njërës prej 643 mijë pensionistëve, 60 mijë lekë [të vjetra]. Që është në historikun e kësaj procedure tradicionale edhe shifra më e lartë dhe po ashtu, thuajse e barabartë me shifrën e rritjes së pensionit vitin e ardhshëm.

Kryeministrja polake Szydlo: Shqipëria duhet të nisë negociatat

Postuar më: 09 Dhjetor 2016
Kryeministri Edi Rama mikpriti sot Kryeministren Republikës së Polonisë, Beata Szydlo, në një vizitë zyrtare në Tiranë. Dy Kryeministrat patën një takim në frymën e miqësisë dhe marrëdhënieve të shkëlqyera që ekzistojnë midis dy vendeve, duke ndarë vullnetin e përbashkët për të thelluar bashkëpunimin ekonomik në fusha me interes dypalësh.

Zbatimi sa më i shpejtë i ligjit të Vettingut mbetet kushti për çeljen e negociatave

Postuar më: 29 Nëntor 2016
Integrimi i Shqipërisë është një rrugë pa kthim pas, qëndron mbi axhendat partiake, ndaj duhet të jemi të gjithë bashkë për t’i pasur sa më të lehta sfidat që na presin.

Mbështetje e mëtejshme e Gjermanisë për zbatimin e Reformës në Drejtësi

Postuar më: 28 Nëntor 2016
Unë dua t’u siguroj ju dhe qeverinë tuaj se siç nuk e kemi shpërdoruar asnjë çast besimin dhe mbështetjen që kemi marrë këtu në Berlin, në rrugën tonë, do të vazhdojmë të punojmë për t’i çuar përpara reformat dhe për t’i zbatuar ato në realitetin e përditshëm të Shqipërisë, në mënyrë që më shpejt, se vonë të jemi të gatshëm që të bëhemi pjesë e BE.

129 makina të gjeneratës së ardhshme, dhuratë nga qeveria japoneze

Postuar më: 15 Nëntor 2016
Qëllimi i kësaj dhurate gjeneroze është zvogëlimi i ndotjes mjedisore dhe reduktimi i gazeve që shkaktojnë efektin serrë (GHG) nëpërmjet promovimit të makinave të gjeneratës së ardhshme miqësore ndaj mjedisit. Këto makina do të shërbejnë në nxitjen e ndërgjegjësimit të institucioneve shtetërore dhe publikut për përmirësimin e cilësisë dhe perfomancës mjedisore.

Rekomandimi pozitiv për hapjen e negociatave, fryt i 3 vjetëve betejë për Reformat

Postuar më: 09 Nëntor 2016
Ky moment i bukur dhe shumë sfidues i marrjes së rekomandimit nga Komisioni Europian më imponon dhe na imponon të gjithëve, si qeveri dhe si shumicë, t’i shtrijmë edhe më shumë dorën e bashkëpunimit dhe të kërkojmë ndihmë nga çdo qytetar, çdo komunitet, çdo bashki, universitet, organizatë shoqërore jo qeveritare, për ta bërë Shqipërinë sa më të suksesshme në rrugën e re, plot ambicie dhe vështirësi të mëdha, që hapin negociatat për anëtarësim.

Dialog mes palëve për një të ardhme të paqtë

Postuar më: 14 Tetor 2016
Opinioni im dhe respekti im për të lidhet me faktin që ai po bën një përpjekje reale për ta spostuar gravitetin e pushtetit në Serbi nga e ardhmja. Është një vend që e ka pasur gjithë jetën e vet, gravitetin tek e shkuara. E kjo është diçka pozitive. Sigurisht që duke e parë me sytë tona, të interesave tona, të plagëve tona, të të shkuarës tonë, kjo është një gjë që ne do donim të zhvillohej me një amplitudë shumë më të fortë, por duke u vënë në pozitën e tij, është diçka pozitive që patjetër duhet respektuar.

Qeveria miraton financimin e plotë të reformës në drejtësi

Postuar më: 28 Shtator 2016
Shqipëria ka një përmirësim serioz prej 13 vendesh, nga vendi 93 është përmirësuar me 13 vende dhe ka shkuar në vendin e 80. Kemi lënë mbrapa vendet e rajonit siç është Greqia, siç është Serbia, Bosnje Hercegovina dhe sigurisht që kemi edhe akoma më shumë rrugë për të bërë.

Sllovenia, një mbështetëse e fortë e integrimit të Shqipërisë

Postuar më: 05 Shtator 2016
Kryeministri Edi Rama dhe Kryeministri slloven Miro Cerar vlerësuan ecurinë e marrëdhënieve shumë të mira që ekzistojnë mes vendeve dhe shprehën vullnetin e përbashkët për zgjerimin dhe thellimin e tyre në fusha me interes të ndërsjellë.

KKT, Peleshi: 250 milion euro investime private

Postuar më: 28 Korrik 2016
Reforma në drejtësi do të na japë mundësinë, jo thjesht dhe vetëm, të pastrojë këtë sistem nga korrupsioni, jo thjeshtë dhe vetëm të kemi një trupë prokurorësh dhe gjyqtarësh të ndershëm, jo thjesht dhe vetëm më të fortë në goditjen e korrupsionit të zyrtarëve të lartë, por do të sjellë si efekt të drejtpërdrejtë të saj një klimë shumë me të favorshme për investitorët vendas dhe të huaj.
18 qershori nuk diskutohet, ashtu sikundër nuk diskutohet zbatimi me rigorozitet i të gjitha rregullave të përcaktuara nga Kushtetuta, nga ligji zgjedhor. Por, e përsëris, jemi në një kontekst politik të veçantë dhe kemi të bëjmë me një krizë dramatike të Partisë Demokratike. Po mundohemi të bëjmë çmos t’ia lehtësojmë sa më shumë rrugën Partisë Demokratike, për të dalë nga kjo krizë. 19-04-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik