Deklaratë e Drejtorisë së Komunikimit, në Kryeministri

Postuar më: 04 Korrik 2016
Kryeministri Edi Rama përfiton edhe njëherë nga rasti për t'i bërë publikisht thirrje Partisë Demokratike që përveç propagandës së baltës dhe kallëzimeve që janë pjesë e kësaj propagande, të merret seriozisht me nevojën historike të vendit për Reformën në Drejtësi. Një drejtësi e çliruar nga kthetrat e korrupsionit politik e financiar, do të çlirojë më në fund edhe të vërtetën e gjithë akuzave të Partisë Demokratike si edhe të vërtetën e krimeve të pandëshkuara në gjithë këto vite!

Zgjidhje përfundimtare për problemin e viteve të padokumentuara të kontributeve shoqërore

Postuar më: 30 Qershor 2016
Vizioni ynë për vitin 2020, deri kur shkon dhe kjo strategji, është që çdo fëmijë me aftësi të kufizuar të jetë përfshirë në arsimin bazë dhe numri i të rinjve me aftësi të kufizuar që ndjekin arsimin e mesëm të jetë shumë herë më i lartë.

Shqipëri – Turqi, në proces intensiv bashkëpunimi

Postuar më: 29 Qershor 2016
Së bashku me kryeministrin Yıldırım ne jemi angazhuar për të çuar përpara një proces intensiv bashkëpunimi për rritjen e mëtejshme të shkëmbimeve ekonomikë dhe tregtare, po ashtu dhe të shkëmbimeve në fushën e arsimit dhe të kulturës, duke bërë që ajo çka ne ushqejmë për njeri-tjetrin si popuj dhe si vende të mos jetë kaq herë më shumë, sesa ajo që në bëjmë realisht nga pikëpamja e shkëmbimeve ekonomike dhe tregtare.

Qeveria zgjeron paketën e lehtësive fiskale për sipërmarrjet

Postuar më: 22 Qershor 2016
Sot në qeveri kaluam një vendim shumë të rëndësishëm që ka lidhje të drejtpërdrejtë me paketën e madhe fiskale lehtësuese të procedurave që qeveria dhe kryeministri Rama ka avancuar në publik dhe në komunitetin e biznesit. Vendimi në fjalë “Për një ndryshim në vendimin nr.953” i 2014-s ka të bëjë për tatimin mbi vlerën e shtuar në Republikën e Shqipërisë, pra dispozitat zbatuese. Ka ndryshuar në themel një nga procedurat që deri më sot mund të ketë qënë një procedurë penguese.

Për një drejtësi që i shërben interesit qytetar dhe jo partiak

Postuar më: 15 Qershor 2016
Ne, çfarë kemi kërkuar qysh në fillim apo më saktë çfarë kemi pranuar qysh në fillim; është se kemi pranuar një princip shumë të thjeshtë, që shumica e thjeshtë nuk mundet më të vazhdojë të emërojë gjykatësit dhe të përcaktojë përbërjen e trupave vendimmarrëse në këtë vend.

Reforma në drejtësi, jo pazare në kurriz të fëmijëve tanë

Postuar më: 14 Qershor 2016
Deri ditën kur PD-ja do të votojë Reformën në Drejtësi, kjo e vetingut do të jetë vija e kuqe, e pakapërcyeshme, e panegociueshme për ne. O do bëjmë reformën në drejtësi dhe do ta shembim këtë sistem nga themelet, duke pastruar radhët e gjyqësorit nga vrasësit dhe vjedhësit e drejtësisë, ose përndryshe nuk do të votojmë asgjë të ngjashme, që nuk garanton këtë qëllim të madh kombëtar dhe që nuk garanton se në harkun e 10 viteve, kur normalisht kemi ambicien dhe të drejtën legjitime të pretendojmë që Shqipëria të jetë anëtare e Bashkimit Europian, ne kemi një sistem drejtësie, për të cilin nuk jemi të detyruar të ulim kokën, të skuqur nga turpi, kur gjendemi përballë partnerëve dhe miqve tanë në Bashkimin Europian.

O reformim radikal drejtësisë o reformë për reformë s

Postuar më: 13 Qershor 2016
Unë vazhdoj të mendoj se opozita nuk e do Reformën në Drejtësi, por vazhdoj të mendoj që Partia Demokratike do ta votojë Reformën në Drejtësi. Ne nga ana jonë do të bëjmë çmos që t’i japim Partisë Demokratike, mundësinë që të mos ketë asnjë justifikim për të mos e votuar Reformën në Drejtësi, pa e kapërcyer vijën e kuqe, natyrisht. Besoj se këtu jemi të qartë!

Ndjesë publike Qeverisë Italiane

Postuar më: 07 Qershor 2016
Mbroj fort pikëpamjen se shpjegimet e dhëna nga Italia përmes ambasadorit italian, pa asnjë detyrim, por vetëm si shprehje e miqësisë së sinqertë dhe vullnetit më të mirë, për të vendosur nën dritën e fakteve legjendën politike të përgjimeve, duhet të kishin mjaftuar që institucioni shqiptar i akuzës të mos përfshihej në një makinacion kaq të rëndomtë politik.

Reforma në drejtesi në Kuvend. Duam të shembim sistemin aktual të drejtësisë

Postuar më: 06 Qershor 2016
Kjo reformë e garanton këtë dhe shumica e nevojshme prej 2/3, 94 vota aq sa duhen për të ndryshuar Kushtetutën e Republikës në dispozicion të këtij procesi për t’i dhënë mundësi partive të thonë fjalën e tyre për kandidaturat që shkojnë në parlament, por ama të mos e vënë dot veton e tyre për të kontrolluar politikisht drejtësinë, - e blindon këtë.

Rriten pensionet e viteve ‘93-’96

Postuar më: 02 Qershor 2016
E dimë që nga ne pritet më shumë, e dimë që nga rritja e përfitimeve do të duhet të ishte edhe më e madhe dhe po ashtu e dimë që ka kategori, të cilat realisht presin që të ketë rritje të mëdha. Por të gjitha këto do duhet të realizohen në kuadër të një reforme të plotë, të gjitha këto do të realizohen në kuadër të një pune të palodhur, për të pasur një skemë të sigurime shoqërore të bazuar në parime krejt të reja, në krahasim me ato çfarë gjetëm.
Sot është bërë publik raporti i Transparency International mbi indeksin e perceptimit të korrupsionit për vitin 2016. Ky raport e rendit Shqipërinë në vendin e 83 nga 176 vende që janë marrë në shqyrtim në të. 25-01-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik