Të pandarë për Shqipërinë

Postuar më: 18 Nëntor 2016
Prej pak vitesh, ne ia kemi hapur dyert e këtij Pallati, atyre që mishërojnë forcën e një ëndrre; nxënësve të shkëlqyer, profesionistëve të dalluar, artistëve të spikatur, njerëzve të zotë e të respektuar të kësaj bashkësie shqiptare, ku shembujt e mirë janë rëndom të nënçmuar, apo të harruar në morinë e protagonistëve, apo shprehjeve të përditshme të banalitetit që kanë pushtuar skenën virtuale ku pasqyrohet jeta publike e shqiptarëve të sotëm. Ky Pallat i bërë nga mbreti u pagëzua nga pronarët e rinj të vitit 1944 si Pallati i Brigadave e në fakt qëndroi i kyçur si të ishte burgu i botës së vjetër që u përmbys bashkë me klasën reaksionare të shpallur armiq të diktaturës së proletariatit, të cilët morën arratinë nga sytë këmbët e shumëkush prej tyre iu bashkua diasporës shqiptare në Shtetet e Bashkuara apo gjetkë nëpër Europë e në botë.

Vettingu, për t’i dhënë fund epokës ku drejtësia është një mall që shitet

Postuar më: 17 Nëntor 2016
Kemi marrë rekomandimin, por e kemi marrë rekomandimin për të çelur negociatat me atë që miqtë tanë europianë e quajnë premisë e mirëkuptuar. Ligji i vettingut, zbatimi i ligjit të vettingut, pastrimi i sistemit nga gjykatësit dhe prokurorët e korruptuar dhe fillimi i zbatimit të mëtejshëm të atyre 7 ligjeve që tanimë i kemi votuar në parlament.

Të vendosur në rrugën e reformave

Postuar më: 17 Nëntor 2016
Më bën përshtypje fakti që, sidoqoftë, mbas 40 minutash nuk thua asnjë fjalë, as për negociatat me Bashkimin Europian dhe për sfidën e përbashkët të zbatimit të ligjit të vetting-ut, të cilin je ti i pari dhe i vetmi që e lufton me shpirt ndër dhëmbë, me të gjitha mënyrat e tua dhe vazhdon dhe sot që flasim të bësh çmos që ta rrëzosh në Gjykatën Kushtetuese.

Raporti i Progresit konfirmon reformat

Postuar më: 10 Nëntor 2016
Komisioni Europian ka rekomanduar hapjen e negociatave për anëtarësim të Shqipërisë në BE, negociata që tre vjet më parë dukeshin mision i pamundur, se tre vjet më parë vinin pas tre vitesh të tjera të mëparshme të refuzimit thjesht të statusit kandidat, me mirëkuptimin që të fillojë zbatimi i ligjit të vettingut.

Uniformat e reja, ripërtëritje dhe dinjitet për Policinë e Shtetit

Postuar më: 07 Nëntor 2016
Sot, vetëm 3 vjet më vonë, janë gjithmonë e më shumë të rinj që e shohin të ardhmen e tyre me krenari në policinë e shtetit, pasi tanimë policia e shtetit nuk është një zyrë pune për ata të pashkollë, për ata jashtë moshe apo për ata që nuk dinë të bëjnë asnjë punë tjetër. Por është në radhë të parë, një detyrë ku kushdo që ka privilegjin të zgjidhet për ta bërë, ndihet me dinjitet të plotë si qytetar dhe si shërbëtor i këtij vendi, i këtij shteti, i këtij populli.

E shkuara jo pengesë për të ardhmen e përbashkët të Shqipërisë e Greqisë

Postuar më: 03 Nëntor 2016
E vërteta sot është se shkaqet dhe arsyet e së shkuarës mes Shqipërisë dhe Greqisë, jo vetëm nuk duhet, por në fakt as nuk mund të përdoren si casus belli, përveçse nga dritëshkurtrit këtu dhe atje, që nuk kanë kurajë dhe as takat të përballen me çështjet e shkuarës, në funksion të ndërtimit të së ardhmes së përbashkët të vendeve tona, të popujve tanë; dy popuj fqinjë dhe miq në zemër të Europës, në një shekull të ri sfidash dhe mundësish të mëdha për rajonin tonë dhe për Familjen Europiane, së cilës bashkërisht i përkasim.

Rilindje e sportit përmes masivizimit të tij në shkolla

Postuar më: 02 Nëntor 2016
Nga një studim i bërë prej komisionit të ngritur nën drejtimin e Sebastian Coe në Britaninë e Madhe, Britania e Madhe projekton për 15 vitet e ardhshme që të shkojë në 90% aktivitet fizik me një targetim shumë preciz të uljes së kriminalitetit; të uljes së shpenzimeve për spitalet dhe për shëndetin publik në tërësi; të rritjes ekonomike dhe të rritjes së punësimit vetëm nga rritja e volumit të pjesëmarrjes në aktivitetin fizik.

Sfida jonë: Arsimi profesional, një zgjedhje, jo një opsion i dytë

Postuar më: 01 Nëntor 2016
Është një betejë me mendësinë, me historinë, me një mënyrë të caktuar të të menduarit të suksesit në jetë që duhet transformuar rrënjësisht, në radhë të parë për t’iu ngulitur fort në mendje të gjithë atyre që marrin rrugën e arsimin profesional se nuk është një rrugë që ka një fund të njohur, fundin e thjesht një punësimi në një ndërmarrje, por është një rrugë që ka mundësi të pafundme për tu vetëpunësuar, për të hapur një biznes të vogël, për të krijuar një sipërmarrje të mesme, për të krijuar një sipërmarrje të madhe.

UBT si qendër konsulence për politikat bujqësore

Postuar më: 01 Nëntor 2016
Në këtë universitet, vitet e lavdishme kanë ikur, por kanë lënë pas një eksperiencë të jashtëzakonshme dhe vlera shkencore dhe didaktike të jashtëzakonshme. E mbi të gjitha kanë lënë pas njerëz, të cilët janë sot ende këtu dhe që janë baza mbi të cilën ne sëbashku mund të ndërtojmë gjithë rrugën e rilindjes së këtij universiteti.

Fermerë të bashkuar, garanci për sukses

Postuar më: 29 Tetor 2016
Kjo është një zonë që ka një potencial të madh turistik, i cili është shfrytëzuar në vite në mënyrë shumë primitive, vetëm falë stërmundimit të disa njerëzve të apasionuar pas turizmit dhe për shkak të pasionit të tyre për kanotazh. Ndërkohe që kanionet janë ndër më të bukurat, ndër më atraktivet e padyshim janë një bazë absolutisht fantastike për zhvillimin e turizmit në këtë zonë.
Nëse doni t’i jepni vetes një mundësi, që të dilni nga kjo punë me dinjitetin minimal, jepni dorëheqjen që të gjithë, pa asnjë përjashtim. As më intereson fare nga cila rrugë vini, a vini nga rruga e partisë, e shoqërisë, e krushqisë, e cilës parti, e cilës krushqi, e cilës shoqëri... Kjo histori këtu mbaron! 27-07-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik