Banka Botërore, mbështetje e çmuar për ekonominë shqiptare

Postuar më: 30 Maj 2014
Në një vend si ky i yni, ku nga njëra anë siç e përmendi dhe Zv. Presidentja e Bankës Botërore znj. Tuck ka shumë për të përfituar nga eksperienca e mirë apo problematike e së shkuarës, por ku ka dhe potenciale të shkëlqyera natyrore dhe njerëzore, ne duhet të gjejmë forcën për ti kthyer këto potenciale, për ta kthyer këtë eksperiencë në një avantazh të madh.

Po i rikthejmë dinjitetin vendit dhe besimin e partnerëve

Postuar më: 29 Maj 2014
Dua t’ju them ju edhe të gjithë atyre që na dëgjojnë se, realisht, edhe nga vizita në Holandë konstatova të njëjtën gjë që thashë këtu para një jave, përjetimin tim, përjetimin e ministrit të Jashtëm, e ministres së Integrimit, e ministrit të Brendshëm, e ministres së Mbrojtjes dhe e të gjithë ministrave, që për shkak të detyrës janë në kontakt të vazhdueshëm me miqtë dhe partnerët tanë ndërkombëtarë.

Zvicra, rritje të mbështetjes për Shqipërinë

Postuar më: 28 Maj 2014
Unë jam i bindur se ekspertiza zvicerane do të jetë shumë e vyer në këtë aspekt. Në aspektin më të rëndësishëm dhe po ashtu, në aspektin më delikat për ne, që është aftësia e kapitalit tonë njerëzor për të shumëfishuar të ardhurat tona, në funksion të projekteve dhe në funksion të zhvillimit.

“Smart Classroom”, një stinë e re për shkollën shqiptare

Postuar më: 28 Maj 2014
Ne jemi shumë krenarë që sot i hapim rrugë jetësimit të një tjetër zotimi të rëndësishëm që është se do të kapërcejmë të gjithë hendeqet dhe muret që ndajnë qendrën dhe periferinë, kur vjen puna tek edukimi; që ndajnë fëmijët e familjeve të mirëqenia, me fëmijët e familjeve të varfra; që ndajnë rrugën e të ardhmes për disa nga të disa të tjerë, padrejtësisht, për shkak të varfërisë, për shkak të pamundësive që ka shteti për të krijuar kushte dhe infrastrukturë tradicionale, të barabartë, kudo në të gjithë territorin e Shqipërisë, në një kohë të shkurtër.

Rezultatet e policisë flasin vetë për luftën ndaj krimit e narkotrafikut

Postuar më: 22 Maj 2014
Koha do të tregojë ende shumë gjëra. Do të tregojë shumë gjëra për rezultatet tona, do të tregojë shumë gjëra për njësinë e kohës, në varësi të vendit ku ndodhesh. Ju siguroj që, qoftë në takimin me Kryeministrin e Holandës, qoftë në takimin me Presidentin e Francës do të përcjell gjithë vullnetin tonë për të bashkëpunuar me ju. Ndërkohë që mes nesh mund t’ju them se nuk mund të bëj më shumë se kaq, realisht. Jeni në një gjendje shumë të rëndë dhe më e keqja është që vazhdoni që doktorin ta keni pacientin më të madh. Sesi do të shpëtoni, kjo është një çështje që ne nuk ju ndihmojmë dot, por, pak po e sigurt, është se ne ju duam këtu, ju duam sa më pranë rolit si opozitë.

INSTAT jashtë influencës politike, burim i së vërtetës

Postuar më: 21 Maj 2014
Besoj se është një ndryshim i rëndësishëm dhe rrënjësor fakti që sot ne kemi të dhëna të censusit në faqen online të INSTAT-it, bashkë me një seri të tërë anketash dhe informacioni që nisin nga referencat e censusit dhe deri tek vlerësimi i cilësisë së të dhënave. Besoj që, po ashtu, me shumë rëndësi që harta e dixhitalizuar gjeo-referenciale që përbën një reflektim praktik të gjeografisë sociale të vendit, është sot në dispozicion të të gjithë përdoruesve të mundshëm.

Solidaritet shoqëror dhe vëmendje e posaçme për fëmijët jetimë

Postuar më: 20 Maj 2014
Unë pata kënaqësinë, përpara se të hyjmë këtu, të takoj një grup fëmijësh të qendrës “Zyber Hallulli” dhe i përshëndes të gjithë ata që sot kalojnë jetën e tyre të përditshme në këto qendra, për të cilat ne do të bëjmë ç’është e mundur që të kenë kushtet më të mira, kushtet që meritojnë fëmijët jetimë, njësoj si gjithë fëmijët e tjerë, nën kujdesin e shtetit. Por, nga ana tjetër, ne jemi të vetëdijshëm se nuk janë vetëm qendrat, por janë siç e thamë, edhe familjet me nënat kryefamiljare që duhet të rrisin fëmijët jetimë. Edhe për këto nëna kryefamiljare, ne, bashkërisht angazhohemi sot, këtu, që të çojmë përpara idenë tonë, për të pasur një politikë të veçantë mbështetjeje.

“Branding Albania”, një imazh i ri për Shqipërinë

Postuar më: 16 Maj 2014
Sot është një ditë jashtëzakonisht e bukur për ne. Jam i bindur që do të jetë një ditë e shënuar në historinë e projektimit të imazhit tonë jashtë nesh, pa dyshuar se në fund të fundit imazhi përfundon me logon, por fillon dhe ndërtohet me punët që duhen bërë realisht. Vuajmë prej vitesh një imazh negativ. Nuk diskutohet që ne, shqiptarët, kemi dhënë një kontribut të posaçëm për të ndërtuar këtë imazh negativ, por nuk diskutohet, po ashtu, që në këtë imazh negativ një pjesë të madhe e ka perceptimi i krijuar mbi gjykime të vjetra apo mbi paragjykime që nuk kemi mundur t’i zmbrapsim dot asnjëherë.

Legalizim falas zotim i mbajtur

Postuar më: 15 Maj 2014
Nga gjithë kjo tollovi e madhe, nga gjithë kjo histori e madhe joshjeje për vota, të njerëzve në nevojë dhe nga gjithë kjo përpjekje titanike për të shkatërruar Shqipërinë, po këtu do më lejoni t’ju them se unë besoj që nuk kanë kuptuar, Saliu, se ata të tjerët, pastaj, nuk kanë as çfarë kuptojnë dhe as çfarë shohin, që Shqipërinë po e shkatërron, se i duken bukur ato, pronarë janë bërë 15 mijë familje. Vetëm 15 mijë familje! Llogariteni vetë se çfarë përqindjeje.

Nuk do ta tradhtojmë kurrë Policinë e Shtetit

Postuar më: 14 Maj 2014
Është edhe ora që Prokuroria e Republikës të hyjë në një fazë të re, në fazën e dytë të një marrëdhënieje që është vendosur në mirëbesim e që është vendosur me vetëdijen së çdo institucion duhet të bëjë detyrën dhe se ne nuk jemi këtu për të drejtuar institucionet e pavarura, por nga ana tjetër edhe me bindjen se çdo institucion i pavarur është i pavarura nga çdo gjë, por jo nga kushtetuta dhe nga ligji;
Në këtë proces, ne vijmë me të gjithë vullnetin e mirë, por edhe me vetëdijen se jemi larg së qenit të pajisur me të gjitha dijet e nevojshme, për ta bërë procesin sa më cilësor nga pikëpamja përmbajtësore. 16-10-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik