Postuar më : 06 Mars 2017

Qendra elektronike e Urgjencës Mjekësore, shërbim në kohë reale në gjithë territorin

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në përurimin e Njësisë së Koordinimit të Urgjencave të Shërbimit Kombëtar të Urgjencës Mjekësore:

 

Përshëndetje të gjithëve!

Përgëzime për këtë punë realisht shumë të admirueshme, duke u nisur nga një bazë jashtëzakonisht dekurajuese. Ishte jo e largët, por vetëm 3 vite e gjysmë më parë, kur nisi reforma, Shërbimi i Urgjencës ishte në një situatë dramatike.

Sot jemi në kushte tërësisht të tjera, kur mund t’u themi me plot gojën të gjithë qytetarëve se në datën 3 prill është planifikuar futja me orar të plotë dhe me fuqi të plotë e Shërbimit Kombëtar të Urgjencës në të gjithë territorin. Këto ditë shfrytëzohen për të bërë të gjithë testimet dhe kolaudimet e nevojshme të një programi ultra modern, i cili garanton thirrjen dhe përgjigjen në kohë reale, garanton komandë në kohë reale të mjetit më të afërt me vendndodhjen, koordinim të të gjithë mjeteve dhe monitorim të lëvizjes së mjetit në kohë reale, me një raportim në kohë reale të përfundimit të misionit.

Nga një shërbim tërësisht manual dhe i degraduar, kalojmë në një shërbim që ngrihet mbi një tru elektronik, të instaluar në Qendrën Kombëtare të Urgjencës dhe mbi mundësinë për të administruar të gjitha burimet njerëzore dhe mjetet në dispozicion, në mënyrën më efikase.

Sot kemi pothuajse dyfishin e autoambulancave. Ato funksionojnë 24 orë në 7 ditë të javës. Duke u bazuar tek projekti i kësaj reforme, jo më vetëm në qendrat e rretheve, por në çdo qytet të Shqipërisë, ato nuk qëndrojnë më të parkuara në një spital kryesor, por të parkuara për t’iu përgjigjur çdo autoambulancë 22 mijë banorëve, nga 41 mijë që ishin deri më sot, si raport i mjeteve me banorët. Këtu garantohet një siguri dhe shpejtësi e pamenduar deri 3 vjet e gjysmë më parë. Është një model i suksesshëm, i aplikuar në Austri, Gjermani, Itali, me teknologjinë e duhur për marrjen, për vlerësimin e kërkesës për ndihmë dhe për dërgimin e mjetit, bashkë me personelin e duhur në territor.

Koha kur i bije telefonit të Urgjencës dhe dilte i zënë pambarimisht, sepse ai që duhej të përgjigjej, flinte dhe telefonin e linte me atë telin e zi varur përtokë, ka marrë fund. Çdo telefonatë, të cilat janë pa asnjë pengesë, gjen menjëherë akses tek operatori. Operatorët janë të gjithë me profesion dhe dinë jo vetëm të marrim telefonatën, por edhe të japin në kohë reale këshillat e duhura aty për aty, në pritje të ardhjes së shërbimit të specializuar.

Çdo e dhënë e çdo operacioni ruhet automatikisht në sistem, gjë që bën të mundur krijimin e një regjistri të të gjithë ngjarjeve dhe për të gjithë pacientët, duke krijuar kushtet që mbi këtë regjistër të veprohet në mënyrë të menjëhershme, në rast përsëritjeje. Kjo krijon kushtet që pacienti të jetë i regjistruar edhe për vazhdimësinë e marrëdhënieve të tij me shërbimin tonë shëndetësor. Historiku i pacientit është një bazë shumë e nevojshme. Shërbimi bëhet edhe më eficient, bazuar tek mbledhja e këtij historiku.

Ajo që vlen të theksohet është se krijohet mundësia edhe për të vlerësuar performancën e shërbimit dhe të çdo ekipi mjekësor, bazuar tek të dhënat e regjistruara të operacionit, ku çdo sekondë është e monitoruar. Ka një fillim dhe një mbarim që përbën harkun e një operacioni, gjë që e bën të pamundur atë që ka ndodhur për 20 e ca vjet, kur i jepe urdhri ambulancës të nisej dhe kur nisej, nëse nisej, kur arrinte, nëse arrinte dhe kur kthehej, mbetej krejtësisht në dorë të shoferit.

Investimet për shërbimet e urgjencës në personel dhe në pajisje janë shtrirë në disa spitale rajonale, në Shkodër, Vlorë, Lezhë, Durrës dhe do të vazhdojnë në të gjithë spitalet e Shqipërisë. Sikundër është shumë e rëndësishme të theksohet se buxheti i këtij viti për shëndetësinë është buxheti më i madh qysh prej vitit 1990 dhe është i barabartë me 3% të Prodhimit tonë të Përgjithshëm Kombëtar. Kjo shënon një rritje rreth 30%, krahasuar me 3 vjet e gjysmë më parë.

Ne nuk e diskutojmë që ka ende shumë për të bërë, sepse sistemi që trashëguam ishte i falimentuar, i rrënuar dhe me nevojën për një remont kapital tërësor, duke e marrë sektor për sektor dhe element për element. Edhe përmirësimi i infrastrukturës është i ndjeshëm, por duhet dhe do të vazhdojë intensivisht. Krahas investimeve direkte nga buxheti i shtetit, ne do të fillojmë investimet nga programi “1 miliardë për rindërtim”, që përfshin, përveç infrastrukturës  rrugore të niveleve të ndryshme dhe infrastrukturës arsimore, edhe ndërtimin e një spitali rajonal ekselence në Qarkun e Fierit, si dhe të 10 qendrave shëndetësore ekselence në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë.

Këto investime, krahas përmirësimit të kushteve dhe cilësisë së shërbimeve, do të krijojnë hapësira për rritje të ndjeshme të nivelit dhe të përfshirjes së profesionistëve të shëndetësisë.

Besoj që çka na u demonstrua sot dhe çka qytetarët do të prekin në jetën e tyre të përditshme, në çdo rast nevoje për urgjencë mjekësore, flasin më shumë se 1 milionë fjalë. Krahasuar me çfarë duhet të bëjmë, jemi ende larg, por krahasuar me çfarë kemi bërë, duke marrë si pikë reference nga u nisëm, është bërë vërtetë një punë kolosale për të rilindur sistemin tonë shëndetësor. Kjo është diçka që preket dhe diçka për të cilën marrim falënderime pafund nga ata që kanë nevojë për shërbim dhe marrin këtë shërbim. Ndërkohë që perceptimi i përgjithshëm vazhdon të mbetet problematik, si rezultat i shumë viteve zhgënjime nga shërbimi ynë shëndetësor.

Falënderoj edhe njëherë ata që punuan me këtë projekt fantastik. Çmoj jashtëzakonisht shumë faktin që u arrit të bashkëveprohej me një kompani italiane, që është një nga shembujt më të shkëlqyer të suksesit në përdorimin e teknologjisë së lartë në shërbimin shëndetësor në Europë.

Shumë faleminderit të gjithëve dhe suksese! 

 

Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik