Çdo përpjekje për të hapur rrugën drejt BE

Postuar më: 25 Maj 2017
Kryeministri Edi Rama pati një takim kokë më kokë me Përfaqësuesen e Lartë të Bashkimit Europian për Politikën e Jashtme e të Sigurisë, Federica Mogherini, në Bruksel, para darkës informale me Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor.

Kryeministri Edi Rama takim me kryeministrin grek Tsipras

Postuar më: 25 Maj 2017
Palët nënvizuan rolin e posaçëm të komunitetit shqiptar në Greqi si dhe vlerësuan hapat e rëndësishme të ndërmarra për integrimin social dhe ekonomik të shqiptarëve në Greqi.

Transformim i hapësirave publike të Durrësit

Postuar më: 25 Maj 2017
Pishina publike e qytetit të Durrësit, një kompleks i mirëfilltë sportiv tashmë është në funksion të plotë. Kjo qendër multifunksionale me ambiente çlodhëse dhe argëtuese, pas rikonstruksionit të saj është vënë në shërbim të të gjitha moshave. Gjatë verës janë 150 notarë të federuar që e frekuentojnë. Ndërsa në dimër pishina frekuentohet nga 20 notarë të ekipit durrsak “Teuta”.

“Shtëpia me Gjethe”, Muzeu i kujtesës kolektive për të mos harruar të kaluarën

Postuar më: 23 Maj 2017
Ky është një moment, në këndvështrimin tim shumë i rëndësishëm, i kurorëzimit të një pune aspak të lehtë për t’i dhënë jetë këtij Muzeu, në një vend ku historia e përcaktoi si pikën ku duhet të lindnin fëmijë nënat e reja dhe pastaj e transformoi në pikën ku lindte çdo ditë frika që rrezatonte shtëpia fantazmë e gjetheve.

Reforma në Drejtësi nuk ndalet

Postuar më: 23 Maj 2017
Ju siguroj se shqiptarët do të shikojnë rezultatet e shumëpritura në shumë vite, jo vetëm për të marrë hak ndaj të gjitha padrejtësive të ndodhura në 25 vite, në kuptimin moral, por do të shikojnë dhe sesi, kur të hynë në dyert e gjykatave, duke filluar nga shtatori i ardhëm, do të ndihen shumë më tepër të respektuar dhe shumë më pak të shantazhuar nga ata që e mbajtën këtë popull peng në kthetrat e tyre plotë 27 vite.

Në fund të këtij viti, Shqipëria do hapë negociatat për në BE

Postuar më: 22 Maj 2017
Sikur të kishte fuqi ky vend, kjo sallë dhe të kishin fuqi këto parti për t’iu kundërvënë Reformës në Drejtësi do e kishin bërë me kohë. Por as nuk e bënë, as nuk po e bëjnë dhe as nuk do e bëjnë dot dhe sikur të duan, sepse ka dy fuqi të tjera që këto parti këtu në sallë nuk i përballojnë dot: Nga njëra anë është fuqia e popullit shqiptar që e do Reformën në Drejtësi me se s’bën dhe nga ana tjetër, është fuqia e partnerëve tanë, Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Europian, që, siç e provon dhe kjo seancë, nuk ka asnjë shans që t'i hapin rrugë asnjë lloj forme presioni, apo obstruksioni që pengon Reformën në Drejtësi.

Rilindje urbane, shkollë e rrugë të standardeve europiane, për Devollin e Maliqin

Postuar më: 21 Maj 2017
Fermerët e zonave të Korçës dhe të Maliqit së shpejti do të zgjidhin problemin e tyre më të madh, atë të transportit të produkteve bujqësore dhe blegtorale. Kryeministri Edi Rama ka parë nga afër punimet për rikonstruksionin e segmenteve rrugore që lidhin kryqëzimin e rrugës nacionale Korçë-Bilisht me fshatrat Tërovë, Rov, Rrëmbec, Orman, Kuç, Shamboll e Belorta, pjesë të Bashkive Korçë dhe Maliq.

Bashkëbisedim me të rinjtë për Rilindjen e Korçës dhe reformat në arsim

Postuar më: 20 Maj 2017
Të rinjtë, nënvizon Kryeministri, duhet të orientohen drejt profesioneve që përputhen me kërkesat e tregut të punës. Ky është një problem real në Shqipëri, ku mungesa e forcës së kualifikuar të punës është edhe një problem për sipërmarrjen. “Të gjithë sipërmarrësit në Shqipëri, realisht kanë problemin e kualifikimit të krahut të punës. 25 vjet, çerekshekulli pa arsim profesional. Por ka filluar të ndryshojë dhe ne e shohim nga regjistrimet.

Rilindje Urbane në Korçë

Postuar më: 20 Maj 2017
Kryeministri Edi Rama, i shoqëruar nga zëvendëskryeministri Niko Peleshi dhe kryetari i bashkisë së Korçës Sotiraq Filo, u rikthye sërish në këtë kantier të Rilindjes Urbane, për të inspektuar ecurinë e punimeve. Aktualisht ka avancuar ndërtimi i Pallatit të Sportit dhe Qytezës së Fëmijëve, është duke u shtruar tapeti i barit në fushën e futbollit dhe janë në përfundim edhe fushat e tjera.

Unaza e Madhe, kantieri i ri i Rilindjes Urbane në Pogradec

Postuar më: 20 Maj 2017
Fillimi i rrugës me gjatësi rreth 8 km nis në hyrje të Pogradecit nga Tirana, vazhdon në gjurmën ekzistuese të Unazës së Madhe të qytetit. Në afërsi të fshatit Zervaske, ajo bashkohet me rrugën e re që është në ndërtim, Qukës-Plloçë, sipas një gjurme krejt të re që eliminon kthesat e Qafës se Plloçës. Projekti parashikon zgjerimin e rrugës deri në 10 metra, ndërtimin e veprave të artit, ndërtimin e trotuareve në zonat e banuara dhe të gjithë elementet e një rrugë të standardeve europiane.
Kryeministri Edi Rama pati një takim kokë më kokë me Përfaqësuesen e Lartë të Bashkimit Europian për Politikën e Jashtme e të Sigurisë, Federica Mogherini, në Bruksel, para darkës informale me Kryeministrat e Ballkanit Perëndimor. 25-05-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik