Fermerë të bashkuar, garanci për sukses

Postuar më: 29 Tetor 2016
Kjo është një zonë që ka një potencial të madh turistik, i cili është shfrytëzuar në vite në mënyrë shumë primitive, vetëm falë stërmundimit të disa njerëzve të apasionuar pas turizmit dhe për shkak të pasionit të tyre për kanotazh. Ndërkohe që kanionet janë ndër më të bukurat, ndër më atraktivet e padyshim janë një bazë absolutisht fantastike për zhvillimin e turizmit në këtë zonë.

Si asnjëherë mbështetje dhe financim për fshatin

Postuar më: 28 Tetor 2016
Ne kemi filluar një proces, mbas 25 vjetësh të zbatimit të ligjit 7501, të dhënies së titullit të pronësisë e të kthimit në pronar të çdo fermeri që prej 25 vjetësh tokën e punon me një copë letër pa pikë vlere që quhet Akti i Marrjes në Përdorim dhe nga dita në ditë mund ta shikojë veten të përzënë nga toka e tij, sepse mund të shfaqet një pronar X apo Y i radhës.

Autostrada energjetike Shqipëri-Maqedoni, me mbështetjen e Gjermanisë

Postuar më: 28 Tetor 2016
Sot ne çelim procesin për fushën e re sanitare të qarkut të Vlorës. Praktikisht, falë edhe kontributit gjerman, kemi një hartë të re në territor, pasi, së shpejti përfundon fusha sanitare e Korçës, që do të jetë një fushë e suksesshme, sepse, përsëri dhe në atë rast, jo vetëm paratë, por edhe dija e palës gjermane është vënë në dispozicion, duke garantuar një përgatitje të shkëlqyer për administrimin me sukses të fushës dhe koordinimin me sukses të bashkive që tanimë kanë firmosur një kontratë aksionare në atë fushë.

Bujqësia, nga lëmosha tek epoka e konkurrencës

Postuar më: 27 Tetor 2016
Është histori e qartë shembujsh suksesi që na tregon se kjo është rruga për të bërë një sukses në të gjithë territorin sepse pika e grumbullimit nuk është thjeshtë një derë ku ata shkojnë dhe çojnë prodhimin, por është fuqia që koordinon gjithë procesin e prodhimit. E kjo është logjika me të cilën po zhvillohet dhe investimi më i madh në Shqipëri me pikën e grumbullimit të re në Lushnje. E ai që investon është një sipërmarrës nga Kosova që ka një pozitë shumë të favorshme në gjithë tregun rajonal dhe me hapjen e asaj pike grumbullimi do bëhet e mundur që të gjithë fermerët e interesuar të bashkohen në këtë linjë që thashë e kështu të krijohet zinxhiri i vlerës.

Konsolidim i financave, rritje e buxhetit familjar, rritje e konsumit

Postuar më: 27 Tetor 2016
Qeveritë vlerësohen përgjithësisht për atë që bëjnë, por kur vjen puna tek vlerësimi i specializuar i ekonomistëve dhe i financierëve qeveritë vlerësohen dhe për atë që ndalojnë të ndodhë. Besoj që ky auditor është instanca e duhur për të nënvizuar atë që ne kemi ndaluar të ndodhë në fund të vitit 2013, kur realisht kishim përballë një sfidë të pazakonshme dhe kërcënoheshim nga pamundësia për të paguar rrogat dhe pensionet në fundin e vitit 2013.

Liceut Artistik i rikthehet shkëlqimi

Postuar më: 27 Tetor 2016
Në këto mure dhe në këtë hapësirë, e cila sot është pak më ndryshe se ç’ka qenë në kohërat e vjetra, kanë kaluar të gjithë ata të cilët janë ajka e artit shqiptar dhe që kanë bërë çudira duke dhënë provën e jashtëzakonshme se asgjë nuk është e pamundur për këdo që vjen në këtë shkollë me fuqinë e pasonit dhe të ëndrrës së vet për të arritur majat.

Investimet private në shëndetësi, më shumë konkurrencë dhe cilësi

Postuar më: 26 Tetor 2016
Ne nuk besojmë që shëndetësia duhet të ndahet me këtë vijë mes shtetit dhe privatit. Ne refuzojmë të pranojmë që shëndetësia mund të jetë e ndarë nga ky hendek dhe që shërbimi kombëtar shëndetësor publik të jetë një shërbim për ata që nuk kanë.

Këshilli Ekonomik Kombëtar për një politikë të re të ndihmës shtetërore ndaj biznesit

Postuar më: 26 Tetor 2016
Vlera e ndihmës shtetërore në Shqipëri gjatë viteve 2007-2012 ka qënë pothuajse sa fatura që qeveria e kaluar la si borxhe të papaguara për investime apo shërbime të mara nga të tretët.

Urgjenca mjekësore në Kukës, shërbim i ri, dinjitoz për qytetarët

Postuar më: 25 Tetor 2016
Për herë të parë, autoambulancat do të jenë të stacionuara përveç qytetit të Kukësit, edhe në qendra të tjera të Qarkut si Hasi e Tropoja, në mënyrë që një autoambulancë t’u shërbejë 18 mijë banorëve, nga raporti 1 me 36 mijë që ishte më parë.

Formalizim për të përfituar nga subvencionet

Postuar më: 25 Tetor 2016
720 milion dollarë borxhe, të cilat hallkat kryesore ishin borxhet për rrugët dhe ne që sipas Saliut s’kemi bërë asnjë kilometër rrugë, e vërteta është që kemi vazhduar të ndërtojmë kilometra e kilometra të tëra rrugësh të nisura të gjitha, të lëna rrugëve. Dhe e kemi bërë këtë pasi i kemi shlyer një më një lekët kompanive, të cilat përndryshe nuk do të vazhdonin dot punën. Nëse ne nuk do të kishim pasur ato borxhe, sot do kishim ndërtuar tre herë më shumë rrugë sesa rrugët që nisëm të ndërtonim, për të cilat kemi akoma nevojë për para për t’i përfunduar.
Që prej vitit 1930, kur është nënshkruar Traktati i parë për Tregtinë mes Shqipërisë dhe Japonisë, qeveria japoneze ka qenë gjatë gjithë periudhave, kur e ka pasur të mundur, një partner i besueshëm dhe një ndihmës, i gatshëm për të ndikuar pozitivisht zhvillimet në vendin tonë. 22-02-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik