Pas 25 vjetësh më në fund me një zgjidhje për pronat

Postuar më: 19 Dhjetor 2016
500 milionë dollarë ne i kemi vënë në dispozicion të këtij procesi dhe në 8 muaj, 20 milionë janë vënë nga buxheti për këtë proces. Ndërkohë që në 8 vjet ishin vetëm 42 milionë gjithsej dhe ato të shpërndara…mos pyet se nuk po i hyjmë asaj bisede.

Ndryshimi në arsim që na bën krenarë

Postuar më: 17 Dhjetor 2016
Ndryshimi themelor që ka ndodhur në procesin ende të gjatë të transformimit të arsimit në Shqipëri, nën lidershipin e ministres së Arsimit, e cila duhet t’ju bëjë krenare të gjithave ju që jeni këtu, sepse ka qënë mësuese gjimnazi, ka drejtuar një gjimnaz për disa kohë dhe në 25 vjet është ministrja e Arsimit që i ka lënë pas të gjithë profesorët dhe shkencëtarët.

Konispol, certifikata legalizimi dhe tituj pronësie falas

Postuar më: 16 Dhjetor 2016
Minoritarët e kësaj zone marrin një mesazh shumë të qartë, që është mesazhi i qeverisë sonë se për ne nuk ka asnjë dallim, përkundrazi, respekt për të gjitha të drejtat. Të gjithë ata që bëjnë zhurmë të madhe në Tiranë apo gjetkë për të drejtën e pronës së minoritarëve në Shqipëri, ja ku e kanë një shembull kuptimplotë sesi respektohet maksimalisht dhe në mënyrë tërësisht të barabartë çdo qytetar, qoftë me kombësi shqiptare, qoftë me kombësi greke.

Paketa e solidaritetit ndan me qytetarët rezultatet e reformave

Postuar më: 15 Dhjetor 2016
Kryefjala sot është përsëri Vetting-u i gjykatësve dhe i prokurorëve që ju e mbani peng. Duke qenë se drejtori ekzekutiv i partisë tuaj (PD) dje përktheu Këshillin Europian dhe iu tha shqiptarëve se në bazë të përkthimit të tij, Këshilli Europian ka thënë se “Shqipëria është një diktaturë afrikane pa zgjedhje”, unë dua të ndaj me ju deklaratën për Shqipërinë të Këshillit. E nëse në këtë deklaratë për Shqipërinë të Këshillit, dikush do të shohë, apo do të ndjejë lidhjen më të vogël me konceptin e diktaturës afrikane, është i mirëpritur të vijë dhe ta denoncojë këtu.

Certifikohen rezultatet e para të reformës në arsim

Postuar më: 14 Dhjetor 2016
Është kënaqësi që jam këtu me ju, përsëri në një mbrëmje tradicionale tanimë për të festuar bashkë me mësueset dhe mësuesit më të dalluar të vitit, festat e fundvitit dhe për ta shfrytëzuar këtë moment për të shprehur drejtpërdrejtë - sepse nëpërmjet Tv besoj që e kemi shprehur mjaftueshmërisht - mirënjohjen për të gjithë ju! Në radhë të parë për të gjitha ju, pastaj për të gjithë ata, që janë këtu bashkë me ju, për punën e madhe që bëni në kushte që besoj janë më të mira se ç’ishin, por janë larg së qeni kushtet që duhet të jenë.

Arsimi profesional, një zgjedhje që garanton punësim

Postuar më: 14 Dhjetor 2016
Ne kemi ndryshuar kurs, e faktikisht kemi bërë një zgjedhje të qartë, duke e adresuar problemin e madh të prapambetjes së thellë në arsimin profesional në radhë të parë, përmes ndryshimit tërësor të modelit. Modeli i ri i arsimit profesional është tërësisht i bazuar tek parimi themelor i sistemit dual gjerman, por jo vetëm, edhe atij zviceran dhe vendeve të tjera, ku shkolla është e lidhur me ndërmarrjen dhe ku cilido që hyn në shkollë, një pjesë të kohës gjatë javës e kalon në klasë e laborator për teori dhe pjesën tjetër e kalon në ndërmarrje për praktikë.

Paketa më e madhe e solidaritetit në 25 vite

Postuar më: 14 Dhjetor 2016
Për pensionistët, qeveria do të vërë në dispozicion fondin më të madh në këto 25 vjet në vigjilje të festave, duke i dhënë çdo njërit dhe çdo njërës prej 643 mijë pensionistëve, 60 mijë lekë [të vjetra]. Që është në historikun e kësaj procedure tradicionale edhe shifra më e lartë dhe po ashtu, thuajse e barabartë me shifrën e rritjes së pensionit vitin e ardhshëm.

Datën e negociatave tashmë e vendos Shqipëria

Postuar më: 13 Dhjetor 2016
Tek Europa, ne shqiptarët nuk ndahemi dhe përsa na takon ne si forca qeverisëse sot në Shqipëri e kemi të shkruar në programin tonë qeverisës që Europa nuk është udhëtim për të shkuar diku, por për ne shqiptarët është një rrugëtim i brendshëm drejt përmbushjes së një aspiratë kombëtare, për të pasur një shtet modern, demokratik dhe ekonomikisht solid.

Marrëveshje me Bankën Botërore për zhvillim të integruar urban e rritje të turizmit

Postuar më: 13 Dhjetor 2016
Reforma kundër informalitetit, një reformë komplekse, shumë e vështirë, ka dhënë disa rezultate për të cilat mbetemi seriozisht të pakënaqur, por pikërisht duke iu referuar atyre, kemi të gjitha arsyet që të jemi optimistë se edhe në këtë drejtim do të bëjmë pa diskutim sukses.

Forcimi i bashkëpunimit ekonomik Shqipëri-Poloni

Postuar më: 09 Dhjetor 2016
Shqipëria është një vend ku ka një zhvillim të rëndësishëm edhe manifaktura, e cila tani ka hyrë në një cikël transformimi për të shkuar nga industria fason në industrinë me cikël të mbyllur dhe mbetet shumë atraktive për shkak se kostot e punës janë ende shumë të ulëta, krahasuar me vendet e tjera të Bashkimit Europian.
Shqipëria dhe Singapori mund ta tejkalojnë distancën si pengesë dhe të shfrytëzojnë avantazhet që ofrojnë ekonomitë e dy vendeve. Në vitin 2016, shkëmbimet tregtare mes dy vendeve shënuan rritje të konsiderueshme, por janë ende larg potencialit të tyre. 19-01-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik