BB, Jim Yong Kim: Lidershipi juaj impresionues jo vetëm për Shqipërinë por edhe për rajonin

Postuar më: 13 Prill 2016
Kryeministri Rama e falenderoi Presidentin Kim për punën e pakursyer të Bankës Botërore në Shqipëri, si edhe theksoi nevojën që Banka Botërore të jete katalizator i zhvillimit të rajonit të Europës Juglindore. Kryeministri Rama u shpreh se bashkëpunimi rajonal është kritik për zhvillimin e qëndrueshëm të Ballkanit, duke nënvizuar faktin se e ardhmja e rajonit i përket Bashkimit Europian.

USAID mbështetje për reformat modernizuese

Postuar më: 13 Prill 2016
Një lider me vizion, që kërkon të ndërtojë për vendin e vet themelet e zhvillimit ekonomik dhe modernizimit, kështu e vleresoi Gayle Smith, administratorja e USAID Kryeministrin e vendit Edi Rama.

Të angazhuar në rrugën e partneritetit strategjik

Postuar më: 12 Prill 2016
Ne shqiptarët ushqejmë një ndjenjë të thellë mirënjohjeje për Shtetet e Bashkuara. Kjo ndjenjë është farkëtuar në lidhjet tona të thella historike, të cilat i kanë rrënjët në lindjen e Shqipërisë moderne, në fillim të shekullit të kaluar.

Dija mbi besimet, arma kundër ekstremizmit të dhunshëm

Postuar më: 09 Prill 2016
Ky mision fisnik i përket mësimdhënies dhe edukimit, qasjes ushqyese ndaj paqes për t’i bërë qëndresë frymës së përballjes dhe për ta ripërtërirë brez pas brezi, vëllazërinë njerëzore pa të cilën jemi të gjithë të dënuar të mbetemi endacakë të humbur. E në këtë vëllazëri të përditësuar, gjithmonë djep paqtimi dhe mirëkuptimi, emancipimi dhe ndërgjegjësimi, shqiptari, por jo vetëm, do të mund të krenohet se aty është ai syth i njerëzimit të ripërtërirë, ai Betlehem dhe ajo Mekë e Arabisë ku, po e mbyll, duke perifrazuar të madhin Themistokli Gërmenji: "Rilindin e naltësohen Muhamed i Myslimanisë dhe Is i Krishtërisë.”

Takimet e Kryeministrit Edi Rama në Kosovë

Postuar më: 07 Prill 2016
Ana tjetër është me rëndësi të theksoj se ne përgatitemi edhe për etapën e tretë të Procesit të Berlinit, që do na çojë sëbashku edhe me kryeministrat e rajonit këtë vit në Paris. Jam shumë krenar që historia e suksesit në procesin e mbledhjes të dy qeverive është një arsye që ne të nxisim sëbashku, një proces më të gjerë rajonal për heqjen barrierave tarifore dhe për lehtësimin maksimal të shkëmbimeve mes njerëzve e mallrave, në mënyrë që të rrisim maksimalisht hapësirën e gjithë sipërmarrjeve shqiptare, në Shqipëri dhe Kosovë, por edhe në rajon.

Projekti europian, projekt i të rinjve

Postuar më: 06 Prill 2016
Ajo çka i ka munguar seriozisht gjithë këtij zhvillimi të paqëndrueshëm ka qenë mungesa e një përpjekje të mirëorientuar dhe të mirëorkestruar, për të ndërtuar institucione të qëndrueshme. Fakti që ne sot, jemi të gjithë të përfshirë pas 25 vitesh me kaq shumë domosdoshmëri, por dhe me kaq shumë nevojë të brendshme, ankth të brendshëm të popullit tonë, në një reformë si ajo e drejtësisë, flet vetë për çfarë na mungon. E ajo që na mungon në sistemin e drejtësisë, na mungon përgjithësisht në të gjitha sistemet që e bën të funksionojë shtetin shqiptar.

Prezantimi i projektit për sheshin "Skënderbej"

Postuar më: 05 Prill 2016
Sheshi që ne besoj se do të shohim shpejt të realizuar, sheshi “Skënderbej”, do na kthejë dy gjera; Do na kthejë identitetin, do na kthejë dhe Skënderbeun, që dhe kjo është po aq e rëndësishme sa e para. Do të çlirojë qytetin nga ky makth mu në mes, do çlirojë dhe Skënderbeun. Do të bëhet dhe Skënderbeu pjesë normale dhe do të prehet i qetë, më në fund.

Nis faza e dytë e betejës kundër informalitetit

Postuar më: 04 Prill 2016
Synimi ynë është që bizneset në Shqipëri të rrinë dhe vite të tëra pa u kontrolluar, të mos kenë nevojë të kontrollohen, e ndërkohë sistemi të jetë i tillë që mungesën e kontrolleve të vazhdueshme në terren ta kompensojë me një kapacitet monitorues në çdo sekondë. Pra, sot ne kemi në sistemin tonë të administrimit fiskal, e përsëris, një tru elektronik që është i lidhur me çdo sipërmarrje dhe që jep informacion të vazhdueshëm çdo ditë, për çdo sipërmarrje, pa qenë nevoja që të shkojnë inspektorët te dera dhe madje duke ndaluar gjithmonë e më shumë abuzimin që vjen nga vizitat në terren.

Certifikata e pronësisë për tokën bujqësore, falas

Postuar më: 03 Prill 2016
Koha që nga dita që kemi marrë këtë zotim është 2 vjet e gjysmë, por, nëse do t’i kërkoja Drejtorit të Përgjithshëm të hipotekës të tregonte gjithë kalvarin për të përgatitur këtë proces, do duhej të rrinim këtu deri në mbrëmje, pasi situata që trashëgua edhe në hipotekë ishte një situatë katastrofike. Këtë situatë kemi vendosur ta ndryshojmë rrënjësisht dhe jemi duke e ndryshuar, edhe pse jemi të vetëdijshëm që ka ende jashtëzakonisht shumë probleme që lidhen me bazën e të dhënave të informacionit

Rilindje e zhvillim urban Bregut të Jonit

Postuar më: 02 Prill 2016
“Marrëdhënia e njeriut me trashëgiminë historike dhe kulturore është si marrëdhënia e fëmijës me nënën,” - thotë një shkrimtar i shquar. Faktikisht, ne po përpiqemi përditë, edhe pse mundësitë janë shumë të kufizuara, nevojat janë të jashtëzakonshme e nganjëherë alarmante në të gjithë territorin e Shqipërisë, që t’i japim kësaj marrëdhënieje një përmasë të re dhe jo vetëm të shpëtojmë atë çka kemi trashëguar, por edhe ta kthejmë në një instrument zhvillimi ekonomik dhe social.
Shqipëria e ka të vështirë të bëjë gjëra shumë të mëdha, por ne mund të bëjmë gjëra të vogla me përkushtim dhe me profesionalizëm të madh. 16-09-2017
Shkruaj Mesazh

Kontakto me Kryeministrin

Shkruaj Mesazh

Reportazhe Eksklusive

Dokumentarë

Reportazhe Eksklusive

Për Gazetarët

Hapësira Mediatike

Për Gazetarët

Raport publik

300 Ditë

Raport publik