Respektimi i rregullave, kontribut individual e publik në luftën antiCOVID

Postuar më: 20 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në takimin me rrjetin e inspektorëve të angazhur në respektimin e masave antiCOVID:    Kjo e sotmja është një përpjekje e shtuar për të bërë gjithçka që ne kemi mundësi, që të realizojmë një q...


Akademia.al, një alternativë fituese për mësimin e kombinuar

Postuar më: 19 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në promovimin e platformës mësimore online https://akademi.al: Përshëndetje të gjithëve! Në rradhë të pare më lejoni të shpreh kënaqësinë që jemi këtu, së bashku, në një shkollë të rindërtuar nga...


Materniteti i ri i Lezhës, gati në pranverë

Postuar më: 19 Tetor 2020

Materniteti i Lezhës, i shumëpremtuar në 30 vjet është një tjetër investim në shëndetësi, i cili i shtohet gamës së investimeve në këtë fushë që përmirësojnë ndjeshëm cilësinë e shërbimit për qytetarët, si dhe krijojnë ambi...


Suport ekonomisë bujqësore nëpërmjet AZHBR dhe IPARD

Postuar më: 19 Tetor 2020

Mbështetja financiare e fermerëve përmes programit IPARD në funksion të rritjes së prodhimit dhe ofrimit të avantazheve konkurruese është duke krijuar bazat e një bujqësie moderne dhe kompetetive për fermerët shqiptarë. Ndërkohë që s...


Në kantieret e rindërtimit të Vorës

Postuar më: 19 Tetor 2020

Në lagjen e re qendrore të Vorës po vijon intensivisht puna për ndërtimin e rrjetit rrugor në një sipërfaqe prej afro 10 hektarësh. Aty do të rilindë qendra e Vorës, me infrastrukturë të standardeve bashkëkohore, sipas një projekti q...


Kryeministri Rama në Forumin “Europa Park”

Postuar më: 18 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Forumin “Europa Park”, në Baden-Wrttemberg, Gjermani   Në Shqipëri jemi shumë të prirur të shohim sa më shumë njerëz që të vijnë. Në turizëm kemi një rritje eksponenciale të interesit nga nj...


Rindërtimi, në shtëpitë e sapondërtuara në Kashar

Postuar më: 16 Tetor 2020

Puna për rindërtimin e shtëpive të dëmtuara nga tërmeti i nëntorit vijon çdo ditë, për t’u siguruar që familjet në banesa individuale, vitin e ri ta kalojnë nën një strehë të re, më të mirë e më të fortë se ajo që tërmeti i...


Kryenegociatori Mazi, vizitë të frytshme pune në Slloveni

Postuar më: 15 Tetor 2020

Nga data 14-15 tetor 2020, z. Zef Mazi, Kryenegociator i Shqipërisë për negociatat e anëtarësimit me BE-në zhvilloi një vizitë të frytshme pune në Slloveni. Gjatë qëndrimit në Ljubjanë, Kryenegociatori Mazi kreu disa takime pune në Min...


Lidhja mes SHBA dhe Shqipërisë më e fortë se kurrë

Postuar më: 15 Tetor 2020

Me Nën/Sekretaren e Shtetit për Arsimin dhe Kulturën, Marie Royce, në vazhdën e vizitave të nivelit të lartë të qeverisë amerikane në Shqipëri: Nënsekretarja e Shtetit për Arsimin dhe Kulturën Marie Royce: Të nderuar të pranishëm! F...


Në Tech Space për çeljen e Akademisë së Kodimit

Postuar më: 14 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit di Rama në ceremoninë e çeljes së Akademisë së Kodimit në Tech Space, në Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë e Informacionit:   Përshëndetje të gjithëve! Ka në gjuhën shqipe një sërë fjalësh që, nëse d...


Programi i Rindërtimit, 500 njësi individuale dhe 500 apartamente në proces në Shijak

Postuar më: 14 Tetor 2020

Në Shijak, procesi i rindërtimit po vijon të përmbushë nga dita në ditë nevojat për strehim të banorëve që nëntori i vitit të shkuar i la jashtë në mënyrë tragjike. Mbi 500 banesa individuale po përfundojnë për familjet që do të...


Hapet në Shqipëri qendra e kreativitetit teknologjik TUMO

Postuar më: 13 Tetor 2020

Përshëndetja e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë e çeljes së qendrës së kreativitetit teknologjik TUMO, në stadiumin Air Albania: Më lejoni në radhë të parë që t’i përshëndes miqtë nga SHBA-ja dhe mbase mund t’ju vlejë si ng...


Karburanti për prodhimin bujqësor pa akcizë, pa taksë qarkullimi, pa taksë mjedisi

Postuar më: 13 Tetor 2020

Komunikim i përjavshëm i Kryeministrit Edi Rama, Ministrit të Bujqësisë, Blendi Çuçi dhe Drejtores së Agjencisë për Zhvillimin Bujqësor dhe Rural, Frida Krifca me gazetarët për ekonominë:   Kryeministri Edi Rama: Përshëndetje dhe f...


Raporti i GRECO për Shqipërinë, fakte të qarta për lehtësimin nga barra e trashëguar e korrupsionit

Postuar më: 13 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në Prezantimin e rezultateve të raportit të Grupit të Shteteve Kundër Korrupsionit (GRECO) për Shqipërinë: Faleminderit të gjithëve për praninë tuaj dhe për shembullin ndihmës në vendosjen e maskave, të...


Dorëzimi i Yllit të Madh të Mirënjohjes Publike Nuncit Apostolik Charles John Brown

Postuar më: 12 Tetor 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në ceremoninë dorëzimit të Yllit të Madh të Mirënjohjes Publike, Nuncit Apostolik, Charles John Brown: Të dashur miq! Fort i dashur Imzot Charles John Brown! Mirënjohës të gjithëve që i jeni përgjigjur ...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët