Transformim urban historik nga rrënojat e tragjedisë së 26 nëntorit

Postuar më: 7 Korrik 2020

“Kombinati”, një prej zonave më të prekura në Tiranë nga tërmeti i 26 nëntorit, shumë shpejt do të transformohet në një prej poleve më atraktive të kryeqytetit. Kryeministri Edi Rama, sëbashku me kryetarin e Bashkisë së Tiranës, ...


Nis puna për rindërtimin e Thumanës së re

Postuar më: 6 Korrik 2020

Kantieri mbi të cilin do të ngrihet “Thumana e Re” ka nisur punën me synimin për të përfunduar në kohë rindërtimin e një blloku banesash dhe infrastrukture me standarde bashkëkohore. Kryeministri Rama, i shoqëruar nga ministri i Shtet...


Drejtësi ndërkombëtare e drejtë, stabilitet institucional, dialog për paqe me njohje përfundimtare

Postuar më: 3 Korrik 2020

Konferenca e përbashkët për shtyp e Kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama dhe Kryeministrit të Kosovës, Avdullah Hoti: Kryeministri Edi Rama: Përshëndetje dhe mirë se keni ardhur, posaçërisht ata që kanë rrugëtuar nga Prishtina për t...


Drejt marrëveshjes me konsensus politik dhe dinjitet institucional

Postuar më: 2 Korrik 2020

Fjala e Kryeministrit Edi Rama në seancën e sotme parlamentare: Unë besoj që për sa më takon dhe për sa na takon, jemi përpjekur gjatë gjithë kësaj kohe që ta shprehim respektin për nevojën e konsensusit duke mos ndarë ata që janë ja...


300 apartamente të reja dhe 100 njësi shërbimi me standardet më të larta për Kavajën

Postuar më: 2 Korrik 2020

Në Kavajë vazhdon puna në Kantierin e Rindërtimit për të strehuar banorët, të cilët u prekën nga tërmeti i 26 nëntorit. 300 apartamente të reja do të ndërtohen për të plotësuar nevojat e të dëmtuarve që u detyruan të zhvendosin...


Kavajë, në kantieret e institucioneve arsimore që do rilindin mbi gërmadhat e 26 nëntorit

Postuar më: 2 Korrik 2020

Shkolla profesionale “26 Marsi” në Kavajë, e cila u dëmtua rëndë nga tërmeti i 26 nëntorit, do të rindërtohet nga themelet sipas stadardeve më të larta për institucionet arsimore. Shkolla do të jetë gati në fund të muajit nëntor ...


Çelet gara për projektin madhor të infrastrukturës kombëtare Milot – Fier

Postuar më: 1 Korrik 2020

Një tjetër projekt madhor i infrastrukturës rrugore, ai i segmentit Milot-Fier, pjesë e Korridorit Adriatiko-Jonian ka çelur zyrtarisht sot garën për ndërtimin e atij që pritet të jetë një aks me standardet më të larta europiane sa i p...


Aktakuza që abortoi një proces paqeje dhe dialogu që duhet të rinisë nga e para

Postuar më: 30 Qershor 2020

Konferencë për shtyp e kryeministrit Edi Rama në përfundim të vizitës 24 orëshe në Prishtinë, Kosovë: Mirëdita të gjithëve! Faleminderit për mundimin e të gjithëve ju, gjatë gjithë stacioneve të mia në këtë vizitë 24 orëshe, k...


Rama në takime të veçanta me liderë të tjerë politikë në Kosovë

Postuar më: 30 Qershor 2020

Kryeministri Edi Rama gjatë vizitës në Kosovë ka vijuar edhe gjatë ditës së sotme takimet me drejtuesit politikë të Prishtinës zyrtare. Kryeministri Rama, që shoqërohej gjatë kësaj vizite edhe nga ministri në detyrë për Europën dhe ...


Lista e kandidatëve të kualifikuar për fazën e dytë për kryetar të Komisionit të Prokurimit Publik

Postuar më: 30 Qershor 2020

Lista e kandidatëve të kualifikuar në përfundim të vlerësimit paraprak:  Jonaid Myzyri Taulant Godroli Denis Martopullo Arlinda Pogaj Klodian Gllava Nikollaq Neço Klement Greca     ...


Kryeministri Rama vizitë zyrtare në Kosovë

Postuar më: 29 Qershor 2020

Kryeministri Edi Rama që prej mesditës së sotme ndodhet në Kosovë për të zhvilluar një sërë takimesh zyrtare. “Në Prishtinë, për të dëgjuar dhe mësuar më shumë pas fletë-rrufesë speciale që do të hyjë si njollë turpi e sheku...


Yura Corporation, pas investimeve në 12 shtete nis punën edhe në Shqipëri

Postuar më: 26 Qershor 2020

Reformat e qeverisë dhe vëmendja e shtuar ndaj investitorëve kanë dyfishuar stokun e investimeve të huaja në Shqipëri. Kryeministri Edi Rama së bashku me ministren e Financave dhe Eknomisë, Anila Denaj inauguruan sot fabrikën më të re në...


Serat në Libofshë të Fierit, një bazë e admirueshme e prodhimi të rrushit për eksport

Postuar më: 26 Qershor 2020

Një bashkim në shitje i ka dhënë jetë një projekti ambicioz të disa fermerëve në Fier. Serat për prodhimin e rrushit në Libofshë janë një nga shembujt e suksesit sesi bashkëveprimi mes fermerëve përmes punës së përbashkët dhe tek...


Drejt përfundimit skema më e madhe e ujitjes në rajon, në dispozicion të bujqësisë

Postuar më: 26 Qershor 2020

Skema më e madhe e ujitjes në dispozicion të bujqësisë në rajon ku përfshihet rindërtimi i rezervuarit të Thanës dhe ndërtimi e pastrimi i 44 kilometrave kanale kryesore dhe 167 kilometra kanale dytësore është drejt përfundimit. Kjo ve...


Nis procesi i shpërndarjes së granteve të riparimit të shtëpive në Kamëz

Postuar më: 24 Qershor 2020

Të gjitha familjet e prekura nga tërmeti i 26 Nëntorit, ashtu sikurse edhe nga ai i 21 Shtatorit të vitit të kaluar, do të dëmshpërblehen në masën 100% të dëmeve të shkaktuara në shtëpitë e tyre nga buxheti i shtetit. Procesi i shpër...


Dokumentarë
Reportazhe Eksklusive

Hapësira Mediatike
Për Gazetarët